Planetu Zemi máme už trochu probádanou a je čas posunout se dál (nebo spíš výš). Vzhůru do vesmíru!

Kolonizace vesmíru je naše celoroční motivační hra. Snažíme se všímat si a oceňovat nejrůznější pozitivní aktivitu dětí. Jedná se především o individuální pokroky dětí směrem ke zlepšení, nadstandardní práci, rychlost a pečlivost, ochotu pomoci atd. Všechno jsou to aktivity velmi důležité, ale klasickým známkováním obtížně postižitelné. Děti za ně ale mohou získat body, za které pak nakupují nejrůznější věci - mohou získat nové stavby nebo posunout svůj vědecký pokrok v oblasti vývoje technologií i poznávání mimozemských ras. kolonizace body 

Kolonizace vesmíru je naše celoroční motivační hra. Snažíme se všímat si a oceňovat nejrůznější pozitivní aktivitu dětí. Jedná se především o individuální pokroky dětí směrem ke zlepšení, nadstandardní práci, rychlost a pečlivost, ochotu pomoci atd. Všechno jsou to aktivity velmi důležité, ale klasickým známkováním obtížně postižitelné. Děti za ně ale mohou získat body, za které pak nakupují nejrůznější věci - mohou získat nové stavby nebo posunout svůj vědecký pokrok v oblasti vývoje technologií i poznávání mimozemských ras.

Děti sice o body soutěží, ale protože jsou rozděleny do týmů, jsou vedeni k tomu, aby si vzájemně pomáhaly a chovaly se k sobě pěkně. Body sbírají individuálně, ale přináší je právě svému týmu.

Rozdělení do skupin využíváme také při některých souvisejících aktivitách. Děti např. společně vymýšlejí a sepisují různé informace o objevených planetách, prozkoumaných mimozemšťanech nebo vynalezených technologiích, společně malují a vvyrábějí. 

V rámci tohoto projektu kontinuálně navazjeme na některé dřívější aktivity, případně využíváme to, co jsme se v nich naučili. Např. z projektu Encyklopedie zvířat, na kterém pracujeme už druhým rokem, se děti mohou inspirovat při popisu mimozemských druhů. Využíváme však i znalosti z přírodovědy či vlastivědy. Vymýšlení popisů staveb, technologií i živočichů je vlastně netradičním slohovým výcvikem. Děti samozřejmě čerpají i ze svých vlastních vědomostí, kterými obohacují i ostatní.

No prostě posouváme své hranice kam to jen jde, i mnohem dál! :-)

                                             

google hackeri planeta100
ICELAND

(objeveno Google Hackery)

predatori planeta100
PREIDOR

(objeveno Predátory)

liskovi orisci planeta100
OŘÍŠNICE

(objeveno Lískovými oříšky)

        

planetky planeta100
DUHOPOLIS

(objeveno Planetkami)

strazcigalaxie planeta100
SMAILAND

(objeveno Strážci galaxie)

                 

 Za 3D modely planet díky Kamilu Kopeckému. :-)



Dnes je 26. 04. 2024 | Svátek má: Oto | Počasí v Přerově: 1.62 °C | Počasí zítra: 15.78 °C