liskovi orisci planeta100   

Planeta Duhopolis 

Tuto planetu jsme objevily náhodou. Došlo nám palivo asi 100 km nad Duhopolisem a my musely na ni, protože byla nejblíže. Cestou jsme potkaly pana Prasorožce, který se stal naším velkým přítelem. Tak vznikl náš název posádky - Prasorožkyně. 

První na Duhopolis vstoupila Verča, jelikož je to naše velitelka. Přistály jsme na fialové části. Říkala, že první pocit byl gumový, jako marshmallow. Když jsem pak na planetu vstoupila já, Barča, zakopla jsem a při pádu na pusu jsem omylem olízla povrch planety. Chutná jako vitacit. :-) Postupně jsme vystoupily všechny a vydaly se na průzkum. Nejdřív na červenou, tepelnou část, pak oranžovou, zeminovou část, žlutou, světelnou část, atd. Všechny části jsme pojmenovaly samy. Gravitace tu samozřejmě byla nulová, a když Verča vstoupila na planetu, okamžitě položila kompaktní umělou gravitaci.

Duhopolis se nám zalíbil, a proto jsme natankovaly a obletěly ho za 118 minut bez přestávky. Na této planetě přebýváme už 6 měsíců. 

Naše planeta má 4 měsíce a z dáli na ni svítí 2 slunce. Naše planeta je duhová a všechny barvy mají své vlastnosti. Například jsme naši vodní elektrárnu postavily na modrou část Duhopolisu, kde máme velký přívod vody. Náš Biodóm leží na žluté (světlo), oranžové (půda) a na zelené (rostliny).

Postavenou tu máme hydroponii, vodní nádrže, elektrárnu, biolaboratoř, technolaboratoř, umělou gravitaci a generátor vzduchu. Chceme postavit i další stavby.

Máme už objevené živočichy, které si pomalu ochočujeme. Také na naši vesmírnou výpravu jsme si vzaly své nebojácné mazlíčky.  

Denně posíláme záznamy a fotografie, jak pokročile pracujeme na výzkumu. Zatím nemáme představy, co s planetou uděláme.

O výzkumu vás budeme dále informovat.

PS: Dnes (5. 3.) se zde na planetě podivuhodně slaví Španělský den.

 

  Výzkumný tým                          Vybudované stavby                  Biovýzkum                                   Technologický výzkum         

 

 

 

lod          


Zpět do Vesmíru



Dnes je 28. 03. 2024 | Svátek má: Soňa | Počasí v Přerově: 10.02 °C | Počasí zítra: 15.61 °C