liskovi orisci planeta100   

Planeta Preidor 

Vyletěli jsme ze základny na Zemi a narazili jsme s raketou na asteroidy. Po asi dvou hodinách jsme zjistili, že ten roj asteroidů je prsten planety. Tak jsme ji letěli prozkoumat. Přistáli jsme a bylo tam naprosté ticho, pusto a vedro. A to vedro přicházelo od sopky, protože ta sopka byla vedle nás. Tak jsme radši odletěli a přistáli jinde. Tam už byl klid. A tak jsme objevili planetu Preidor a začali ji vylepšovat.  

Naše posádka má 5 členů. Pracuje v několika agenturách: VZJ (Vesmírná zásahová jednotka), S.H.I.E.L.D., F.B.I., C.I.A. Naše posádka je sestavena jen z profíků.

 

  Výzkumný tým                          Vybudované stavby                  Biovýzkum                                   Technologický výzkum         
     
bio1

 

Kork

Kokr je malá mimozemská roztomilá ještěrka, kteá se umí maskovat podle prostředí. Kork se živí drobným štěrkem.

Žije v cestičkách, které si vyhloubil pod obřími balvany. Jeho nory můžou být rozsáhlé až 2 km a do 70 m do hloubky a to vše stihne v klidu za 2 měsíce. Nora může obsahovat 1 000 000 chodeb a 2 000 místností. Tento výkon zvládne díky předním velkým drápům. Kork žije v početných rodinách obsahujíccích až 60 jedinců, z toho je 30 samců a 30 samic.

Korkové se liší pohlavím a velikostí. Samec Korka je 15 cm velký a 10 g těžky. Samice je 10 cm velká a 5 g těžká. Samice klade až 13 vajec a po 4 měsících se vylíhnou mláďata.

bio2

 

Groot

Groot je dřevěné stvoření, které je ze dřeva. Živí se křemenem v zemi, nebo krade trávu z biodómu. Bydlí v jeskyních a není vůbec inteligentní.

 
bio3

 

Taranťan létavý

Potrava - hořlavá voda
Pohyb - létání a chodí po čtyřech
Bydliště - jeskyně

Taranťanové jsou velmi inteligentní a jdou ochočit. 

 
bio4

 

Dýňák

Živí se svojí hlavou, potom mu zas naroste.

Měří 0,5 metrů. Pohybuje se jako lidé. Na obranu plive pecky.

Tváří se nevrle, protože mu bereme brášky z pole.

 
bio5

 

Baby Frank

Malá zelená obluda s výškou 50 cm a váhou 10 000 000 kg. Nosí pleny, protože pořád chodí na záchod, ale už ho to štve. Živí se korkama, ale pokaždé mu zdrhnou, jinak se živí zeleninou v biodómu.

Vznikl omylem. Vypěstovali jsme ho místo zeleniny.

Je přátelský, ale kouše .

 
bio5  

Petronel Tricapitátus (skalník trojhlavý)

Tento tříhlavý drak se živí krystalickým křemenem. Je velký 500 m a váží 80 t. Pije hořlavou vodu, která pramení v největší hoře Mount Chiliand.

Zatím jsme ho viděli žít v jeskyních na Mount Chiliandu, ale možná žije i na jiných horách.

Může naklást až 5 vajec. Zatím je to největší objevený živočich na Preidoru.

   

 

   

 

   

 

   

 



Zpět do Vesmíru



Dnes je 27. 04. 2024 | Svátek má: Jaroslav | Počasí v Přerově: 6.61 °C | Počasí zítra: 20.4 °C